Hired-In App.

De Hired-In App is een APEX applicatie extensie die wekelijks PO’s genereert op basis van gewerkte uren (projecttransacties) van medewerkers die zijn ingehuurd. Gegevens van medewerkers, tarieven en gewerkte uren worden opgeslagen in IFS. Vervolgens worden deze in de App gebruikt voor het generen van de gegevens die nodig zijn voor de uiteindelijke PO’s. Er wordt wekelijks een snapshot gemaakt voor het identificeren van uren correcties die in de PO’s moeten worden verwerkt.
Wanneer een nieuwe dataset wordt gegenereerd, verzamelt de app alle weekgegevens van IFS, inclusief transactiecorrecties voor de geselecteerde week.

De dataset wordt getoetst aan de bedrijfsregels en na volledige acceptatie worden de PO’s gegenereerd. Zodra de PO’s in IFS zijn gegenereerd, kan een aangepast weekrapport worden gebruikt als document dat naar de leverancier wordt gestuurd voor facturatie.
Process Flow Hired-In

Beschikbare functies:Generate -> Dataset generatie per week (snapshot voor correcties).Werknemer data / tarieven / leveranciersinformatie afgeleid van IFS.Reset -> Regeneratie is mogelijk.Transfer -> Transfer data naar IFS gegenereerde PO’s, inclusief automatische nabewerking.Print Week -> Gedetailleerde eindrapportage (medewerker / tarief / loon codes) voor rapportage aan leverancier.
Example screen Hired – In App
Voorbeeld van een eindrapport uit APEX.

Oracle Analytics het moderne platform

Oracle Analytics is een modern “Analytics and Business Intelligence” (ABI) platform en uitgeroepen tot visionair in het Gartner Magic Quadrant 2021. BI-systemen van een paar jaar geleden verbleken in vergelijking met de moderne (ABI) platforms van vandaag. Het gaat niet langer om alleen selfservice mogelijkheden. Organisaties van elke omvang verwachten bruikbare inzichten en nauwkeurige zelflerende voorspellende modellen. ABI platforms hebben ingebouwde toegang mogelijkheden tot alle data, ongeacht waar deze zijn opgeslagen. De realtime samensmelting van analyse systemen en datawetenschapsplatforms wordt werkelijkheid door augmented analytics. Oracle Analytics Cloud is een end-to-end platform dat visionaire augmented datavoorbereiding, visualisatie, dashboards, storytelling, rapportage, datawetenschap en mobiliteitsopties biedt. Een klein begin met een werkbare focus kan uitgebreid worden met uitgestippelde verrijkingsfases.

Ook onder de IFS Benelux users wordt Oracle Cloud Infrastructure (OCI) in toenemende mate populairder.

OCI is een krachtige en veilige public cloud oplossing, die zich sterk positioneert t.o.v. andere grote Cloud leveranciers. OCI biedt een gecertificeerde IFS Cloud oplossing. Ook uit ervaring blijkt dat OCI erg betrouwbaar, schaalbaar en flexibel is. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een Test of Tran omgeving uit te zetten op momenten dat je het niet gebruikt. Verder kun je als organisatie altijd zelf bepalen wanneer je patches laat uitvoeren.

Voor OCI cloud inrichting- en beheer diensten van complete IFS infrastructuren kun je vertrouwen op ons ecosysteem. Meer weten? Neem contact op.

Hosokawa Micron kiest voor de Mobile Work Order applicatie extensie gebouwd in Oracle APEX.

Deelnemers die in april aanwezig waren bij het webinar ‘APEX applicatie extensies voor IFS’, hebben kennisgemaakt met de Mobile Work Order applicatie, ontworpen en ontwikkeld door Rob Vaes en Adriaan Holleman. De afgelopen periode heeft Rob i.s.m. The DOC deze applicatie bij Hosokawa Micron B.V. geïmplementeerd. Momenteel zijn we nog volop bezig met het customizen van de applicatie aan de wensen van Hosokawa Micron B.V. Deze MWO applicatie draait zowel op pc, tablet als mobiele devices vanwege het responsive design én is MWO als Progressive Web Applicatie (PWA) technologie ook native te gebruiken. Door maatwerk functionaliteit buiten de IFS core te ontwikkelen, ben je klaar voor de toekomst.

Jesper Willemsen, Manager ICT, Hosokawa Micron B.V. aan het woord:
“De MWO applicatie, zoals deze door Rob Vaes en Adriaan Holleman is gepresenteerd tijdens het webinar, als ook eerder bij ons op locatie, was het al een zeer volwassen en krachtige oplossing voor het proces omtrent work orders.

Door de uitgebreide kennis van Rob en Adriaan en de kracht van Oracle APEX hebben we de afgelopen maanden de MWO app verder door kunnen ontwikkelen, waardoor het eindresultaat nog beter en mooier wordt dan gehoopt. We hebben onder andere direct het proces omtrent machine inspecties geïntegreerd binnen de app en dit wordt direct in IFS geregistreerd (voorheen was dit nog via losse Excel sheets).

Daarnaast zijn er diverse bedrijf specifieke wensen in de app geïntegreerd en dit verloopt allemaal erg snel. APEX is erg krachtig en zeer flexibel. Voor Hosokawa Micron B.V. is dit de 1e kennismaking met Oracle APEX en dit zal zeker niet de laatste zijn. We zijn erg tevreden en zien erg veel potentie om onze interne systemen en processen verder te verbeteren met de inzet van Oracle APEX als “flexibele schil” om IFS Apps heen.

De MWO app wordt de komende maand nog verder geoptimaliseerd en dan is het doel dat de 1e groep monteurs per 01 oktober 2021 kennis gaan maken met de tool en de nieuwe manier van werken. Wanneer dit goed verloopt zullen we op zeer korte termijn de gehele Service Buitendienst groep overzetten”.

Voor het enterprise low-code development platform Oracle APEX heb je geen extra licentie kosten. APEX is dit jaar alwéér door Gartner Peer Insights uitgeroepen tot customers choice 2021!

ERP Booster verwelkomt 12Guide Consulting binnen het IFS-Ecosysteem.


Per 1 juli is 12Guide gestart als IFS-partner met Marco Verdonschot en Job Nouwen aan het roer. 12Guide levert en implementeert IFS-applicaties aan een groot aantal industriële sectoren en biedt continue verbetering en ondersteuningsservices. Voor velen zijn Marco en Job een bekend gezicht vanuit hun eerdere rol als Managing Director en Service Director bij IFS Benelux. 12Guide is een bedrijf met zeer bekwame en ervaren mensen die waarde toevoegen aan bedrijven die hoogwaardige en professionele oplossingen zoeken voor hun IFS-applicaties.

Voor intern gebruik heeft 12Guide natuurlijk gekozen voor IFS-applicaties die zullen gaan draaien in de Oracle Cloud, die door The DOC zal worden ingericht. Binnen ERP Booster zijn we erg verheugd op het verwelkomen van 12Guide als partner voor IFS Projects en IFS Functional support. Met de komst van 12Guide binnen het IFS-ecosysteem kunnen we IFS-users nog meer voorzien van oplossingen en mogelijkheden.

Voor meer informatie zie 12guide.com.

TERUGBLIK WEBINAR: APEX applicatie extensies voor IFS

Het is inmiddels alweer anderhalve maand geleden dat onze webinar ‘APEX applicatie extensies voor IFS’ plaatsvond. We kunnen terugkijken op een geslaagd initiatief met ruim 50 deelnemers en een lading aan positieve reacties. Het was mooi om te zien dat een meerderheid van de deelnemers voorafgaand onbekend waren met APEX en na het webinar verbaasd waren over de mogelijkheden. Er was bijzonder veel belangstelling voor de MY HR en Mobile Work Order applicatie. In de afgelopen periode zijn diverse vervolgafspraken gemaakt en de eerste opdrachten zijn inmiddels in uitvoering. 

Binnen IFS hebben wij een breed draagvlak voor maatwerkoplossingen met APEX. Voorafgaand aan het webinar hebben wij intensief contact gehad met IFS over mogelijke toepassingen en eventuele drempels. Dit heeft geleid tot een mooie samenwerking waarin we elkaar kunnen aanvullen en versterken. IFS heeft ons na het webinar uitgenodigd om deze aan alle interne sales- en pre-sales consultants van de Benelux te presenteren. Een prachtige aangelegenheid om binnen IFS de toegevoegde waarde van APEX te laten zien. Het was een interactieve sessie waar meteen naar oplossingen en potentiële kansen in de markt werd gekeken. 

Voor enkele personen die tijdens het webinar verhinderd waren of voor Engelstaligen, hebben we een een-op-een presentatie verzorgd. Natuurlijk maken wij graag ruimte in onze agenda voor degenen die eveneens interesse hebben in deze presentatie. Op dinsdag 6 juli staat onze volgende webinar op de planning, ditmaal over APEX applicatie extensies voor Oracle E-Business Suite (EBS). Hierover later meer…

WEBINAR: APEX applicatie extensies voor IFS

Met APEX is het mogelijk om op zichzelf staande IFS applicatie extensies te creëren die los staan van de IFS ERP-kern. Maatwerk is met APEX snel en gemakkelijk te ontwikkelen waarbij ook het onderhoud laagdrempelig is. En bovenal, applicatie extensies staan IFS-upgrades niet in de weg.

Op donderdag 8 april zoomen we hier aan de hand van succesvolle praktijkcases verder op in. In relatief korte tijd maak je kennis met de mogelijkheden van APEX extensies voor IFS.

Meld je nu hier direct aan.

IFS Ecosystem of ERP Booster expands to Belgium!

After a successful first year in the Netherlands, ERP Booster is now expanding into the Belgian market. The special cooperation between several professional partners in the IFS ecosystem expands with a new partner from Belgium. We welcome with great pleasure Syntrium in our partnership! Syntrium helps companies to optimize business processes, from analysis to implementation to support.

Within the ERP Booster ecosystem, each partner has its own specialized skills, from implementation & management of cloud infrastructure and ERP solutions to project management and customized solutions. Combining the services of our partners creates an optimal collaboration that allows us to offer full-stack support. Depending on the customer’s situation and wishes, the most appropriate solution and cooperation will be found, whereby good communication between all parties determines success.

Would you like to get to know our services? You can! Make an appointment right now via: info@thedoc.nl or call: +31 (0)85 002 1831

 

OPENING ORACLE CLOUD CENTER OF EXCELLENCE

Thank you Tech Data & Oracle for the great opening of the Oracle Cloud Center of Excellence. Looking forward to use the knowledge and the benefits of the proof of concept structure this Center could offer to showcase the benefits of the Oracle Cloud for new clients! Please feel free to contact us for more information at info@thedoc.nl or call Jos Hoogers at +31 (0)85 002 1831

IFS JOURNEY INTO THE CLOUD

We hosted a great event at our amazing office at Landgoed Sandenburg. Yesterday we had a lovely day talking about IFS into the Cloud. Introducing ERP Booster; our unique collaboration between various professional partners in the IFS Ecosystem! We would like to thank all of our guests and partners for this great event!